Увага! В Україні зростає вартість ПСВ-С.

Увага! В Україні зростає вартість ПСВ-С.

Високий рівень попиту на матеріал, а також обмежена пропозиція і подорожчання вартості сировини серед ключових виробників в Азії, дозволяють постачальникам ПСВ-С на український ринок збільшувати ціни.

Традиційно пікові обсяги споживання полістиролу, що спінюється в Україні припадають на третій квартал. У жовтні 2012 року попит на полімер перебував на високому рівні. Аналогічна ситуація збережеться і в листопаді, вважають учасники ринку.

В умовах обмеженої пропозиції, але в той же час високого рівня попиту, вартість наприклад російського полістиролу збільшиться повторно. Ситуація, що склалася тисне на пропозицію ПСВ-С в Україні в цілому, так як через довгий логістичного плеча компенсувати брак сировини поставками ПСВ-С з Азії не представляється можливим.

На українському ринку поточна вартість сировини знаходиться в діапазоні 21.500-22.700 грн / т, з ПДВ, в залежності від регіону і умов оплати.

За повідомленнями торгових компаній, вартість партій китайського матеріалу на український ринок буде знаходиться на рівні 22,000 грн / т.
При цьому, імпортна вартість азіатського полістиролу також збільшується. Минулого тижня в Китаї встановився максимальний рівень цін на ПСВ-С в поточному році, а саме USD1,800-1,810 / т, FOB.

Настільки високий рівень цін пояснюється дорогим стиролом-мономером, котирування якого в Азії досягли рівня USD1,625 / т минулого тижня.

Для українського споживача, який бажає законтрактувати тонну китайського ПСВ-С в кінці вересня вартість склала близько USD1,910-1,930 / т, що є економічно неефективним рівнем.

На тлі зростаючих котирувань на продукцію конкурентів, український виробник ПСВ-С концерн Стирол (Горлівка) також має намір збільшити цінову пропозицію на матеріал.

31 жовтня 2012       polymers-money.com