НБУ задовольнить потребу населення в іпотеках

НБУ задовольнить потребу населення в іпотеках

Глава Нацбанку заявив, що НБУ в 2012 році планує задовольнити потреби країни в іпотечному кредитуванні за рахунок доступних іпотечних кредитів.

"З огляду на те, що ми зробили у 2011 році я вважаю, що зміни відбудуться вже в першому кварталі 2012 року", - заявив Сергій Арбузов в інтерв'ю 5 каналу.

"Саме державні банки в особі Ощадбанку пропонували варіант, ми його бачили, ретельно розглянули, і вважаємо, що в першому кварталі ми вже можемо отримувати умови іпотечного кредитування наступні: це термін кредитування не менше 10 років, процентна ставка повинна бути не більше ніж 14% в гривні ", - сказав він.

"Ми проаналізували, що середньостатистична сім'я має можливість витрачати в місяць на такі речі близько 3-4 тисяч гривень. Від цього ми і відштовхувалися, і отримали такі показники. До нас приєдналися деякі закордонні банки, і сьогодні ми ведемо переговори щодо збільшення обсягу", - додав глава Нацбанку.

"В Україні щорічний попит на іпотечне кредитування - десь близько 10-30 млрд.грн. Я думаю, у 2012 році ми зможемо задовольнити цю потребу", - підкреслив Арбузов.

5 грудня 2011