Кількість рівнів у будинку

Кількість рівнів у будинку

Кожен напевно розуміє, що найбільш простий у виконанні - одноповерховий будинок без підвалу. Адже в ньому немає таких важких для виконання елементів, як перекриття або сходи, також не потрібно робити глибоких котлованів. Завдяки цьому будівництво просуватиметься швидко. Такий будинок, навіть з відносно великою площею, можна побудувати і оздобити протягом декількох місяців.

З поверхами складніше.

Багатоповерхові будинки зазвичай вимагають застосування більш широкого фундаменту і міцніших опорних стін, оскільки ці елементи повинні витримувати додаткові навантаження, наприклад, вага міжповерхового перекриття та стін другого поверху. Будинки з експлуатованими приміщеннями під дахом лише на перший погляд здаються більш простими, ніж поверхові. Багато клопоту може доставити будівництво колінчатої стінки або торцевої стіни. Ці конструктивні елементи часто недостатньо ретельно проектуються і виконуються. Також і укладка ізоляційних і оздоблювальних матеріалів на похилій площині даху вимагає знань і умінь. Додатковою проблемою є освітлення приміщень під покрівлею. Найбільш простий спосіб - це висвітлювати їх через вікна в торцевих стінах, трохи складніше - через вікна в даху, а от виконання слухових вікон вимагає від будівельників високої майстерності.

Труднощі з підвалом.

Підвал - це той рівень, з яким завжди виникає найбільша кількість проблем як в ході будівництва, так і під час експлуатації. Проблеми починаються вже при підготовці котловану. У будинку з підвальним приміщенням котлован повинен бути глибокий і широкий, отже, потрібно забезпечити безпеку укосів від осипів, а дно від пошкодження водою - грунтової або у вигляді опадів. Стіни фундаменту повинні бути настільки міцними, щоб вони протистояли тиску грунту. Їх потрібно добре заізолювати, щоб у підвал не проникала вода. Однак справжнім нещастям може виявитися розташування гаража в рівні підвалу. Крім того, що похилий в'їзд віднімає дорогоцінну площу ділянки, а його бічні стіни (опорні стінки) складні у виконанні, так він ще може виявитися і небезпечним для граючих поблизу дітей. Експлуатація такого в'їзду взимку - суцільна мука, хіба що вмонтувати в підставу кабель для обігріву, а перед дверима в гараж зробити потужну дренажну систему, яка повинна бути завжди справна. Але і з дотриманням цих пересторог може трапитися так, що під час зливи будинок буде залитий водою.

Чим менше тим краще.

Кількість поверхів - дуже хороша мірка для відображення складності спорудження будинку. Чим їх менше, тим простіше будинок у виконанні.

По-дитячому простий будинок. Незвично простий будинок, наприклад ... сарай. Трохи людей хотіли б жити в житлі, що нагадує господарську споруду. Однак будинок, що складається з чотирьох стін і двосхилого даху, є синонімом простоти, до якої б слід було прагнути, якщо хочеться побудувати його швидко і без проблем. Кожен будинок функціонує однаково - як механізм машини: чим менше в ньому елементів, тим більше він надійний. До того ж простий будинок не завжди є синонімом некрасивого.

7 лютого 2011