Азаров доручив створити єдину державну програму енергоефективності

Азаров доручив створити єдину державну програму енергоефективності

З'явився ще один фактичний прецедент практичного втілення курсу на енергоефективність про який давно заявляли державні чиновники. Європейський досвід давно застосовується як основний підхід до планування стандартів в будівництві та енергетиці можна побачити в створенні єдиної державної програми енергоефективності.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству енергетики та вугільної промисловості створити подібну програму. Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів України.

За словами прем'єра на опалення житлового фонду щорічно витрачається понад 70 млн т умовного палива. Тобто, на одного жителя припадає 1,4 т, що в 2-3 рази більше ніж в країнах Європейського співтовариства.

"Тому час переглянути наші підходи, відмовитися від того, що" буксує "і зосередитися на успішних рішеннях. Доручаю Мінекономрозвитку спільно з Міненерго узагальнити результати реалізації програм з енергоефективності та створити модернізовану, єдину державну програму", - сказав Азаров.

Система Термодім, як технологія будівництва вже спочатку енергоефективного житла - може стати однією з найбільш значущих в цьому процесі. Показники енергоефективності, які демонструють будівлі вже споруджені за даною технологією в Україні, відповідають всім сучасним світовим стандартам енергозбереження.

У 2011 р в Україні за рахунок впровадження енергоефективних програм було зекономлено 1,6 млрд куб. м газу.

10 грудня 2012       rbc.ua