Будуємо взимку за технологією ТЕРМОДІМ

Будуємо взимку за технологією ТЕРМОДІМ

Використання системи будівництва Термодім, яка існує в Україні з середини 90-х років минулого століття, на сьогоднішній день набуває все більш широкого розмаху і актуальності.

Як відзначають фахівці компанії «Валькірія» переважна більшість підрядників і замовників вже володіють комплексною інформацією про переваги використання системи Термодім. Основними є - високі показники енергоефективності, надійність і довговічність, фінансова доступність будівництва і експлуатації житла.

Додатковою перевагою застосування даної технології є можливість будівництва практично цілий рік. Завдяки технічним особливостям монтажу будівництво Термодома допускається при температурі навколишнього середовища аж до -20С˚. Необхідно відзначити, що при температурі нижче -20С˚ градусів будівельні роботи ведуться тільки в разі крайньої необхідності. Але наші зими відрізняються непостійністю температур, так що простоювати об'єкт, швидше за все, буде недовго. Якщо виконавці робіт будуть враховувати особливості зимової будівництва та дотримуватися певні обмеження, то морозні дні жодним чином не вплинуть на кінцевий результат.

Безумовно, будівництво в зимовий період має ряд особливостей. Так, наприклад, взимку скорочується попит на будівельні роботи, в цей період закономірно знижується і вартість робочої сили, і завантаженість будівельників, а також ціни на будматеріали. Тому будівництво взимку обходиться іноді навіть дешевше ніж будівництво влітку. При влаштуванні фундаменту в холодну пору необхідно обов'язково прогрівати грунт, проте є і перевага - не потрібно побоюватися, що грунтові води затоплять котлован. Ефективним вирішенням для фундаменту Термодому буде використання так званих "розбірних термоблоків" виробництва компанії «Валькірія». Ці блоки мають усі переваги стандартного термоблока, однак при цьому дозволяють регулювати ширину бетонного моноліту до 300 мм. Даного показника досить для створення стрічкового фундаменту при будівництві Термодома висотою до 5-ти поверхів, яка є максимально допустимою згідно з чинними в Україні будівельним нормам. При розробці грунту необхідно стежити головним чином за тим, щоб не проморозити підставу, а бетон використовувати спеціальний, з противоморозними добавками, що дозволяють працювати при низьких температурах. Пропозиції подібних добавок на ринку задовольнять смаки будь-якого споживача.

Після облаштування стін і перекриття фахівці компанії «Валькірія» рекомендують подбати про облаштування покрівельної конструкції. Головним завданням конструкції в зимовий період є створення перешкоди для проникнення опадів на перекриття. Якщо для стін Термодому опади не становлять серйозної небезпеки, оскільки пінополістирол в якісних термоблоках створює надійний бар'єр для вологи і промерзання, то для перекриття необхідний додатковий захист.

Таким чином, з огляду на перераховані вище аспекти й ретельно спланувавши графік робіт, Ви зможете повноцінно скористатися перевагами системи будівництва енергоефективних будівель і споруд Термодім в зимовий період. Досить просто скасувати «зимову сплячку», і влітку, коли ваші сусіди будуть знаходитися в самому епіцентрі будівельних робіт, ви вже відсвяткуєте новосілля.

14 жовтня 2011