Будувати взимку вигідно!

Будувати взимку вигідно!

Раніше вважалося, що з настанням холодів життя на будівельних майданчиках завмирає: багато хто воліє законсервувати будівництво і чекати настання весни, звичайно це найправильніший варіант. Але темпи сучасного життя не передбачають сезонної сплячки, тому зимове будівництво все частіше стає нормою.

Спробуймо розібратися, чи так це насправді, якщо при будівництві буде використана технологія ТЕРМОДІМ?

Відзначимо відразу, що при температурі нижче -20 градусів будівельні роботи ведуться тільки в разі крайньої необхідності. Але наші зими відрізняються непостійністю температур, так що простоювати об'єкт, швидше за все, буде недовго. Якщо виконавці робіт будуть враховувати особливості зимового будівництва та дотримуватися певних обмежень, то морозні дні жодним чином не вплинуть на кінцевий результат.

Чи не правильно вважати, що зимове будівництво - це суцільні проблеми, є і деякі позитивні моменти. У зв'язку з тим, що взимку трохи скорочується попит на будівельні роботи, в цей період закономірно знижується і вартість робочої сили, і завантаженість будівельників, а також ціни на будматеріали. Тому будівництво взимку обходиться іноді навіть дешевше ніж будівництво влітку.

Звичайно, риття котловану краще почати восени. Однак обставини не завжди складаються в нашу користь, тому іноді необхідно побудувати фундамент в холодну пору. У такому випадку, перш за все, виникає питання про прогріванні грунту. Найбільш легкий спосіб - просто розвести багаття. У будівництві фундаменту взимку є і свої переваги: ​​так, не потрібно побоюватися, що ґрунтові води затоплять котлован. Під час риття потрібно стежити головним чином за тим, щоб не проморозити основу, а розчин використовувати спеціальний, з противоморозними добавками, що дозволяють працювати при низьких температурах.

Сьогодні, на українському ринку будівельних матеріалів, існує величезна кількість протиморозних добавок і антифризів для бетонів, які дозволяють проводити роботи при температурі до -20C °.

Найнадійніші і перевірені з них "Віртуоз" вир-во Україна і "Antigelio Liqvido" вир-во Mapei, Італія. Більш детальну інформацію про спосіб застосування протиморозних добавок Ви можете отримати у менеджерів ТОВ «Валькірія».

При будівництві за технологією ТЕРМОДІМ, блоки служать свого роду термосом для бетону, з цього можна не сумніватися в тому, що залитий в них бетон буде надійно захищений від морозів і набере свої характеристики так, як це було б і в літній час.

Свіжоприготовлений бетон, завдяки хімічним реакціям, вже має температуру понад +20 C °, тобто важливо швидко доставити його на об'єкт і оперативно залити. При необхідності, можна накрити термоблоки з залитим в них бетоном, пінопластом.

Як ми вже говорили, іноді будівництво взимку буває більш виправданим, ніж в літній період. Так, краще річного виявляється будівництво дерев'яних конструкцій при низьких температурах. Дерев'яні конструкції найвищої якості зводяться саме із зимового лісу, який зрубаний після закінчення сокоруху, при температурі від -5 до -7 градусів. При зимовому будівництві відбувається подальше виморожування колоди, що забезпечує більш рівномірну усадку і зменшує утворення тріщин і перекосів конструкції. До того ж «зимова» колода в меншій мірі піддається впливу грибка. А до весни дерево вже досить просихає, щоб протистояти шкідливим впливам. Зрозуміло, робота з деревом взимку вимагає особливих навичок: при мінусових температурах деревина стає крихкою, і ймовірність виникнення тріщин при недбалому виконанні деяких операцій дуже велика.

Хоча монтаж покрівлі традиційно відноситься до видів робіт, які прийнято виконувати влітку, за великим рахунком, мінусові температури не стануть тут серйозною перешкодою. Ні цементно-піщана або керамічна черепиця, ні металочерепиця, ні навіть шифер не вимагають в зимовий час особливих умов зберігання і монтажу. Бітумну черепицю так само можна монтувати при мінусових температурах, але тут необхідно дотримуватися деяких особливостей. Бітумні матеріали рекомендується зберігати в теплому приміщенні і подавати на покрівлю перед самим монтажем.

По суті, основні проблеми при зведенні покрівлі взимку - це вітер, снігопади і короткий світловий день. Бо часом прибирання снігу, і просушування робочого простору займають чималу частину робочого часу. Тому краще обладнати стаціонарне захисне укриття під покрівлею. Це дозволить істотно збільшити і продуктивність праці, і якість работи. Що стосується оздоблювальних робіт в неопалюваних приміщеннях, до них все-таки варто приступати з настанням теплої пори року. На той час якраз станеться повне осідання будівлі, і виконати обробку можна буде максимально якісно. Так що, якщо ви скасуєте «зимову сплячку», влітку, коли ваші сусіди будуть в самому епіцентрі будівельних робіт, ви вже відсвяткуєте новосілля.

27 січня 2010